Készíts saját hanukiát!
Hanuka ünnepén minden este eggyel több gyertyát gyújtunk a hanukai 9 ágú gyertyatartóban. Gyújtsd meg idén a hanukai gyertyákat saját készítésű hanukiában!
Hanuka ünnepén minden este eggyel több gyertyát gyújtunk a hanukai 9 ágú gyertyatartóban. Gyújtsd meg idén a hanukai gyertyákat saját készítésű hanukiában!
KELLÉKEK:
10 db csavaranya (10-es méret, de ez a gyertya vastagságától függően változhat)
akrilfesték
ecset
hobbi ragasztó
1 db kb. 20x4 cm-es faléc
AZ ELKÉSZÍTÉS MENETE:
1. Ragassz 8 csavaranyát egymástól egyenlő távolságban a falécre, a középső tetejére
illessz még egyet (ez lesz a szolgagyertya helye) és várd meg, amíg megszárad.
2. Akril festékkel fesd ki, lehet egyszínű, de akár mintás is.
3. Már csak azt kell megvárni amíg a festék megszárad és már használhatod is.
Használj bármilyen csokoládét, amilyet csak szeretnél, feltéve, hogy jó minőségű. Szükséged lesz egy kis cupcake- vagy muffinformára, lehetőleg szilikonból - az ebből készülő mennyiség a forma méretétől függ. Fejezd be a választott ízkombinációkkal... csak arra figyelj, hogy minden nagyon finomra legyen aprítva
300 g fehér, tej vagy étcsokoládé (70%)
opcionális: ehető arany vagy ezüst levelek, spray vagy csillámpor a díszítéshez.
pisztácia és méz
aszalt áfonya és klementinhéj
fagyasztva szárított málna és fekete bors
pelyhesített tengeri só
pörkölt földimogyoró, szeletelt mandula
chili és lime héja
Egy közepes méretű lábast töltsünk meg negyedrészig vízzel, és tegyük közepes lángra. Törjük a csokoládét egy hőálló tálba, és tegyük a lábos fölé, ügyelve arra, hogy a tál ne érjen a vízhez. Folyamatosan keverjük, amíg a csokoládé megolvad.
Ha használunk hozzáadott díszítést, aprítsuk finomra.
Kanalazzuk a csokoládét egy kiöntőbe, és öntsünk egy réteggel, körülbelül 3 mm vastagon, egy-egy muffin formába, és szórjuk a tetejére a díszítést.
Tedd a formát 4 órára a hűtőbe, hogy a csokoládé megszilárduljon. Vedd ki a tálcát, és ütögesd meg az alját, hogy az érmék kihulljanak.
Díszítsük ehető arany vagy ezüst levelekkel, szórócukorral, fújjuk be ehető csillámporral, vagy egyszerűen hagyjuk őket úgy, ahogy vannak. Alufóliába csomagolva az érméket akár a trendellizésnél tudjátok használni.